Termoterapija je zdravljenje s pomočjo toplotnih procedur različnih izvirov: voda, pesek, fango, parafin... Pod vplivom toplote se tkiva omehčajo, poveča se lokalni metabolizem, toksične snovi in metaboliti se lažje izločajo.
Fototerapija je zdravljenje s svetlobno energijo. V terapevtske namene je uporaben vidni spekter (800-400nm), infrardeči (nad 800 nm), ultravijolični (pod 400 nm). Pod vplivom svetlobe se aktivirajo številni biokemični procesi.


 


Za dojenčka je dotik bistvenega pomena, saj predstavlja vir užitka in tolažbe ter sredstvo za povezanost in druženje. Z dotikom dojenčki odkrivajo tako sebe, kakor tudi svet in predmete, ki ga obdajajo. Dojenčke je treba čim več držati v rokah ali naročju, jih božati, zibati in uspavati, saj tako vzpodbujamo vse vidike njihovega telesnega in duševnega razvoja. Masiranje na dojenčka vpliva zelo dobrodejno, saj je tako izboljšana kvaliteta spanja ter hranjenja, masiranje pa lajša tudi kolike. Ravno zaradi tega je poučevanje o masiranju dojenčkov v številnih državah že postalo sestavni del družinske vzgoje.
milan.jpg (22383 bytes)

FIZIOTERAPIJA in MASAŽA
Tel.:
--- --- --- ---

Milan ROMIH, višji fizioterapevt,

Kliknite na povezavo !
Kliknite na povezavo !
Kliknite na povezavo !
Kliknite na povezavo !

Kliknite na povezavo !

Hotel Trojane

Kliknite za povezavo !
Kliknite za povezavo !
Kliknite za povezavo !

AKTUALNO !


Bolnikovi aktivni udeležbi pri vajah v zdravljenju in usposabljanju se posveča vse večji pomen iz več razlogov. Dokazano je, da aktivno gibanje vzpodbuja obstoječe in latentne sposobnosti organizma, pospešuje zdravljenje m psihično vpliva na samozavest in zaupanje v zdravljenje. Z razumnimi in doziranimi telesnimi aktivnostmi vplivamo na popravljanje okvarjenih funkcij ne samo lokomotornega aparata, temveč tudi na kardiovaskularni, respiratorni sistem. Tako kinezioterapija pospešuje vzpostavljanje delovnih in športnih sposobnosti.


Poleg čisto tehničnih kvalitet masaže, je masaža tudi priložnost za doživetje dotika. Ravno občutenje dotika, ki je tako pomembno za dobro počutje, pa je v sodobni družbi vse preveč zapostavljeno.

Copyright: 2000 - 2013

  FIZIOTERAPIJA in MASAŽA
Fizioterapija je zdravljenje s pomočjo naravnih sredstev, med katere štejemo toploto, svetlobo, električne tokove, vodo, gibanje, ... Namen te terapije je odstranjevanje strupenih snovi iz organizma, boljši in olajšan transport hranljivih snovi med celicami in skozi celično membrano, zmanjševanje procesov vnetja, zmanjševanje bolečine, povečanje obrambnih sposobnosti organizma in dvigu splošne telesne in psiho-fizične kondicije.

ORDINACIJSKI ČAS FIZIOTERAPIJE:

 

DOPOLDAN POPOLDAN
  Ponedeljek: - -
  Torek: - -
  Sreda: - -
  Četrtek: - -
  Petek: -  

AMBULANTA JE PRENEHALA DELOVATI V
VITASAN D.O.O. POLETI 2014!

MASAŽA je naravni del našega vsakdanjika in ker gre predvsem za način uporabe dotika, dobrodejno vpliva tako na prejemnika, kakor tudi na dajalca, saj vzpodbuja in obnavlja ravnovesje na telesni, duševni in duhovni ravni.
Nemogoče je začetke masaže časovno določiti, saj je dotik že od nekdaj najbolj nagonski odgovor na bolečino, strah, razdraženost in slabotnost. Upravičeno zato lahko domnevamo, da so začetki masaže stari toliko kot človeštvo. Kot način zdravljenja pa so jo verjetno prvi uporabili Kitajci pred več kot 5000 leti, kar ni presenetljivo, saj je izšla iz iste tradicije kot akupunktura. Medtem, ko so tradicijo masaže na Vzhodu negovali skozi stoletja, smo Evropejci v srednjem veku izgubili stik z njo. Zanimanje zanjo se je ponovno pojavilo v Franciji v 16. stoletju, na začetku 19. stoletja pa je švedski zdravnik Ling razvil metodo masaže in telovadbe, katero danes poznamo pod imenom švedska masaža. Od takrat dalje zanimanje za masažo ni ponehalo, in do današnjega časa je nastalo več različnih šol masaže, nenehno pa se nadaljuje tudi razvoj novih metod.
Masaža vpliva blagodejno predvsem na mišični sistem. Preveč napete mišice se pod vplivom masaže sprostijo, preveč ohlapne mišice pa se zaradi sproščujočih in poživljajočih udarcev masaže napnejo. Z obnavljanjem uravnoteženega mišičnega tonusa masaža pomaga tudi krvnemu in limfnemu obtoku.
Priporočljivo je, da pred odhodom na masažo dve ali tri ure ne jeste, izogibajte pa se tudi alkoholnim pijačam. Ne glede na šolo masaže, lahko pričakujete nekatere standardne postopke, med katere zagotovo sodijo maserska miza, mazilna sredstva (rastlinska ali mineralna olja, talk ali krema), ... Masaža je najučinkovitejša ob neposrednem stiku s kožo, postopek pa je odvisen od narave pacientovih težav - zdravljenje je lahko omejeno na del telesa, ali pa se opravi masaža celotnega telesa skupaj z obrazom in nogami. Seansa traja običajno 25 - 45 minut, če pa so težave dolgotrajnejše narave, bo verjetno potrebno večje število seans.

Masaža pa ne vpliva samo na naše telo - povzroči lahko tudi globoke čustvene in duševne spremembe, poleg tega pa blaži stresna in tesnobna občutja. S pomočjo dotika maserja se zavemo svojih napetosti in jih z njegovo pomočjo sprostimo, to pa prežene tudi naše skrbi, tesnobo, razdražljivost in žalost, ki so stalni spremljevalci napetosti.

Dotik je še posebej pomemben pri dojenčkih in majhnih otrocih, saj bistveno prispeva k njihovi rasti in duševnemu razvoju, pospešuje razvoj živčnih in možganskih celic, prispeva pa tudi k povečanemu delovanju hormonov in večji celični aktivnosti.

ELEKTROTERAPIJA je zdravljenje z električnimi tokovi. Uporabljamo tako enosmerne kot izmenične tokove. Enosmerni tok izhaja iz galvanskih elementov in se zato imenuje galvanski tok. Smer toka je stalna in poteka od enega proti drugemu polu. Telo lahko postavimo med pozitivni m negativni pol kot prevodnik. Galvanski tokovi se uporabljajo za vzpodbujanje živcev, mišic, v diagnostične in terapevtske namene. Do reakcije prihaja ob vklopu oziroma izklopu. Galvanizacija se uporablja kot pomožna metoda v kinezioterapiji pri ohlapnih paralizah po poškodbah perifernih motornih nevronov. Izmenični tokovi v elektroterapiji so lahko nizkofrekvenčni (do 50 Hz) in visokofrekvenčni, kjer lahko frekvenca doseže do nekaj milijonov nihajev v sekundi. Med nizkofrekvenčne tokove spadajo faradizacija za vzpodbujanje mišic in perifernih živccv, TENS, DD, IF, v visokofrekvenčne pa predvsem kratki valovi, diatermija in mikro valovi. Učinek teh tokov je toplotni. Pri kratkih valovih med elektodama nastane elektromagnetno polje. Vsako telo, ki se nahaja vmes, deluje kot upor, ki se segreva.
ULTRAZVOK je fizikalni agens s katerim se doseže globinska mikromasaža tkiv s pomočjo vibracij zvoka s frekvencami preko 17 KHz. Aparati, ki se uporabljajo v terapevtske namene, dosežejo okrog 800 KHz. Ultrazvočne vibracije prodirajo do samih celic. Občuti se lahko kot prodorna bolečina. Ne uporabljamo ultrazvoka pri mladih osebah, da bi ne prišlo do okvar periosta in epifiznega področja rasti. Uporaba ultrazvoka je smiselna pri kroničnih spremembah na vezivnem tkivu.
KINEZIOTERAPIJA kot izraz izhaja iz grške besede kinesis-gibanje. Kinezioterapija je medicinska disciplina v sklopu medicinske rehabilitacije, ki uporablja za zdravljenje gibanje. V nekaterih primerih je ta metoda zdravljenja zadostna, v drugih primerih pa je vključena v druge metode rehabilitacije.

ZA VSE NADALJNJE INFORMACIJE NAS LAHKO POKLIČITE PO TELEFONU ŠTEVILKA:
--- --- --- --- ALI PA NAM POŠLJETE ELEKTRONSKO POŠTO NA NASLOV: --- --- --- --- !