Zobje so zgrajeni iz trdega, kosti podobnega gradiva. Vstavljeni so v dlesni, ki jih varujejo in ohranjajo na mestu. Sekalca sta oblikovana dletasto, imata ostre robove za grizenje in sekanje; koničasti podočnik pa je primeren za trganje hrane. Ličniki z dvema vrškoma in kočniki hrano drobijo in meljejo.


V notranjosti vsakega zoba je mehka pulpa, ki vsebuje žile in živce. Pulpo obdaja plast občutljivega tkiva, imenovanega zobovina ali dentin. Del zoba nad dlesnijo prekriva trda sklenina. Pod dlesnijo pa je cement - sloj snovi, podobne kosti.

zobna_am3.jpg (24166 bytes)

ZOBOZDRAVSTVENA AMBULANTA
Tel.:
--- --- --- ---

Mag. Vojin RAŠIĆ, dr. stom
Janja JUVAN, medicinski tehnik

Kliknite na povezavo !
Kliknite na povezavo !
Kliknite na povezavo !
Kliknite na povezavo !

Kliknite na povezavo !

Hotel Trojane

Kliknite za povezavo !
Kliknite za povezavo !
Kliknite za povezavo !
Kliknite za povezavo !

AKTUALNO !

Prvi ali mlečni zobje izraščajo med šestim mesecem in tretjim letom starosti, ki jih po šestem letu starosti zamenjajo stalni zobje. Zobovje šteje 32 zob in je popolno stalno, ko zrastejo tudi tretji kočniki ali modrostni zobje, najpogosteje med 17. in 20. letom starosti

Copyright: 2000

    ZOBOZDRAVSTVENA  AMBULANTA ZAGORJE

Zdravi, lepi in negovani zobje so vidni odsev posameznikovega telesnega zdravja, zato ne preseneča, da je človek skozi vsa obdobja ohranil veselje ob pogledu na lepo in negovano zobovje. Vendar pa nam v sodobni družbi zobje zaradi različnih vzrokov radi gnijejo in skoraj vsakdo ima kdaj v svojem življenju karies. In le zobozdravnik lahko prepreči, da se karies preveč ne razširi. Tako ima vsakdo med nami zdravje in lepoto svojih zob v svojih rokah. S pravočasnim obiskom pri svojem zobozdravniku si lahko zagotovimo zdravje svojih zob in si okrepimo tudi celotno svoje zdravje

ORDINACIJSKI ČAS zobozdravstvene ambulante:

 

DOPOLDAN POPOLDAN
  Ponedeljek: - -
  Torek: - -
  Sreda: - -
  Četrtek: - -
  Petek: - -

AMBULANTA JE PRENEHALA DELOVATI V
VITASAN D.O.O. POMLADI 2009!

Le zdravje poraja lepoto, ki v vsakem trenutku ohranja svoj mladostni smehljaj.
Da boste ohranili svoj sijoč nasmeh deluje v Zdravstvenem domu Zagorje naša zobozdravstvena ambulanta pod strokovnim vodstvom Mag. Vojina RAŠIĆA, dr. stom..
Na tem področju vam nudimo celotno ponudbo storitev zdravljenja zob, ter vrsto protetičnih storitev, kot sta keramika, vizil in podobno.
Izognili se boste lahko tudi neprijetnemu čakanju v vrstah - potrebna je le predhodna najava pri naši asistentki, ga. Janji JUVAN.
Našim strankam, ki se odločijo za hitro in kakovostno  samoplačniško storitev, nudimo možnost plačila na več obrokov (do 24 obrokov), ob takojšnjem plačilu pa določen gotovinski popust.
Pri delu se prilagajamo potrebam in željam naših strank. Prijazen pogovor o vaših željah, komunikacija nasploh in zaupanje so namreč osnova za dober izdelek, v obojestransko zadovoljstvo.

ZA VSE NADALJNJE INFORMACIJE NAS LAHKO POKLIČITE PO TELEFONU ŠTEVILKA:
--- --- --- --- ALI PA NAM POŠLJETE ELEKTRONSKO POŠTO NA NASLOV:
--- --- --- --- !